Wallenius Wilhelmsen Logistics, Göteborg

Inredning av regionkontor (2022)

Kontor

Koncept

Inredning

ÅterbrukSex år i Klippan - sen hade personalstyrkan på Wallenius Wilhelmsen Logistics vuxit så mycket att de måste flytta. Trots ommöbleringar gick det inte längre att få plats i David Carnegies gamla paradlägenhet. Så vad fanns för spännande lokaler på marknaden?


Valet föll på nybyggda Stuveriet på Masthuggs-kajen och en kontorslokal på plan 10 med generösa ytor och panoramautsikt över Göta Älv. Ett representativt läge för ett svensknorskt

rederi - men med en helt annan karaktär än lokalerna i Klippan.


Inför flytten satte vi oss ner med en arbetsgrupp och gick igenom tankarna kring de nya lokalerna. Vad saknade de idag? Vilken känsla ville de ha på sin nya arbetsplats? Önskemålen radades upp och högt på listan fanns ett stort och trivsamt pausrum där alla kunde samlas. 


En grundsten i våra inredningsuppdrag vid flytt är inventeringen av befintliga möbler. Vilka möbler kan återbrukas? Vad behöver kläs om? Behöver något lagas? Så skedde även här. Sammanställningen blev utgångspunkt för det nya kontoret i Stuveriet.


Layouten för lokalerna var redan satt med begränsade möjligheter att justera. Vi kunde bland annat lägga till en kaffestation. Det saknades dock  förråd, så ett av målen med inredningen blev att arbeta in förvaringsmöbler för olika ändamål i konceptet. En annan förutsättning var material- och kulörbasen med beige textilmatta och dörrpartier i ljus ek.


Resultatet av uppdraget är en elegant kontorsmiljö med varierad möblering för arbete, möte och paus. Inredningen fångar upp baskulörerna ton-i-ton eller med accentkulörer i petroleumblått, orange och svart.

Svarta arbetsstolar vid svarta skrivbord med inbyggd förvaring kompletteras med drop-downplatser i form av svarta stålrörspallar med cognacsfärgat skinn och ett stort bord med svart linoleumtopp - perfekt för workshops. Vid behov av avskildhet finns arbetsplatser i små tysta uppglasade rum med mycket textil. Alla glaspartier har textilier i samma kulör men med varierande transparens. Detta ger ett sammanhållet lugn samtidigt som olika behov av avskärmning kan tillgodoses.


Konferensrummets möten sker runt ett bord i svartbetsad ask med hjulförsedda karmstolar i cognacsfärgat skinn. I det stora pausrummet som var med på önskelistan finns många alternativ för avkoppling: den generösa soffan, någon av fåtöljerna eller en stor puff där det går att sitta flera personer.  


En annan punkt på önskelistan var att hitta en bra plats för en mycket omtyckt tavla som följt med i tidigare flyttar: en målning av ett av Wallenius Wilhelmsens fartyg i skymningsljus. Trots att den inte längre påverkar kulörprogrammet - som den gjorde i Klippan - har den en central placering och är en av detaljerna som för tankarna till verksamhetens historia även i den nya moderna kontorsmiljön


Vi gjorde återbesök en tid efter inflyttningen och möttes av personal som strålade - de hade haft flera AW och trivs fantastiskt bra. Det är alltid roligt med nöjda kunder. Återkommande nöjda kunder är om möjligt ännu roligare!