Wallenius Wilhelmsen red
Wallenius kran
_DSC4771
Wallenius spegel

Wallenius Wilhelmsen Logistics

Ombyggnad och inredning av kontorslokaler 

Kontor

Inredning

Ombyggnad

Harmoni


Det svensknorska rederiföretaget Wallenius Wilhelmsen Logistics valde att flytta från sina kontorslokaler i Skandiahamnen och sitta mer centralt nere i Klippan, Göteborg. 

I lokaler som en gång varit paradlägenhet till Carneigie bryggeri har de hittat den rätta känslan, med utsikt över Göta Älv. Här satt David Carneige i cigarrummet och byggde upp porter-och sockerbruket i Klippan.


I uppdragets inledande fas inventerade Miriam inredningen från Wallenius Wilhelmsens gamla kontorslokaler. Där på väggen hängde en stämningsfull tavla föreställande ett containerfartyg i skymningen. Den var högt uppskattad bland personalen och skulle med i flytten. Tavlan kom att bli central vid det kommande valet av kulörer och inredning.

Lokalerna har byggts om varsamt och detaljer har sparats för att bibehålla atmosfären. Svagt gråblå väggar bryter mot de vita listverken. Inredningen är anpassad efter verksamheten och kompletterar medflyttade arbetsplatser.  Kulörerna utgår från tavlan och valet av kompletterande färger och material  har gjorts för att få en harmonisk helhet.  


I samband med indredningsuppdraget  fick företaget tips kring detaljer för att hålla ihop inredningen men ändå sätta egen prägel på lokalerna. Detta har anammats och båtmodeller och mässingsföremål  kompletterar lokalerna fint.

Det märks att personalen trivs.