Kontor

Inredning

Ombyggnad

Harmoni


Wallenius Wilhelmsen Logistics

Ombyggnad och inredning av tidigare kontor, Klippan Kulturfastigheter

När det svensknorska rederiföretaget Wallenius Wilhelmsen Logistics flyttade från sina kontorslokaler i Skandiahamnen för att sitta mer centralt fann de den rätta känslan nere i Klippan, Göteborg. I lokaler som en gång varit paradlägenhet till Carneigie bryggeri fick de både historisk koppling och utsikt över Göta Älv. Här satt en gång David Carneige i cigarrummet och byggde upp porter-och sockerbruket i Klippan.


I uppdragets inledande fas gjorde Miriam en inventering av Wallenius Wilhelmsens befintliga inredning. På väggen hängde en stämningsfull målning föreställande ett av deras containerfartyg i skymningsljus. Den var mycket uppskattad bland personalen och kom att bli central vid det kommande valet av kulörer och inredning.

Lokalerna renoverades varsamt och listverket lyftes fram med en blågrå grundton från den omtyckta fartygsmålningen. Till detta adderades accenter och material för att skapa en harmonisk helhet.


Inredningen i Klippan kom att bestå av en mix av återbrukade möbler och nya komplement för en bra anpassning till verksamheten och lokalerna. Efter tips kring detaljer för att hålla ihop inredningen men ändå sätta egen prägel på lokalerna kompletterade personalen med båtmodeller, mässingsföremål och växtlighet.


2022 hade bolaget vuxit ur lokalerna och bestämt sig för att flytta. Flytten gick till Stuveriet, Masthuggskajen. De nya lokalerna har också inretts av MinnyMind.